Samsung op overnamepad auto-accu’s

BMW

25-02-2015 08:15 | Door: Erik Verheggen

De consolidatie in de accumarkt voor elektrische auto’s lijkt op gang te komen. Samsung neemt de accutak van Magna International over.

Alle productielocaties en de 250 medewerkers vallen voortaan onder de vlag van Samsung SDI.

Samsung SDI levert de accu’s voor de i3 en i8 van BMW. De samenwerking tussen de Duitse en Koreaanse bedrijven dateert al van 2009. Onlangs sloten de beide partijen een nieuwe overeenkomst. Samsung SDI produceert ook de accu’s voor de smartphones van Apple.

Aandelen

Eerder sloot Samsung al een miljardendeal met Cheil Industries. De Koreaanse bedrijven gaan samen onder de naam Samsung SDI verder, nadat Cheil-investeerders voor $ 3,3 mrd aan Samsung-aandelen kregen.

Hoe groot Samsung ook is, het is een relatief kleine speler op de markt voor auto-accu’s. Met een wereldwijd marktaandeel van 4 procent moet het bedrijf vijf partijen voor zich dulden op de ranglijst van grootste leveranciers. De onbetwiste koploper blijft Panasonic.

Bron: Bloomberg, VentureBeat, EVSales | foto: CODE_n, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit