Goodyear laadt met rolweerstand je accu op

Goodyear-e

04-03-2015 16:00 | Door: Erik Verheggen

Een conceptautoband van Goodyear zet wrijvingswarmte om in elektriciteit. Volgens concern hoeven bezitters van elektrische auto’s zich in de toekomst niet meer druk te maken om hun actieradius.

De Amerikaanse bandenfabrikant presenteerde het concept tijdens de Autosalon in Geneve. De fabrikant signaleert een toenemende vraag naar elektrische auto’s. Goodyear constateert tegelijkertijd dat actieradius van elektrische voertuigen nog een probleem is.

De rolweerstand van een auto ontstaat door de vervorming van banden. Daarbij gaat energie verloren in de vorm van warmte. Goodyear denkt die warmte te kunnen gebruiken om stroom op te wekken. Een speciaal materiaal zou zowel de rolweerstand als de elektriciteits-opwek optimaliseren.

“De conceptband werpt nieuw licht op de rol die autobanden kunnen spelen in de mobiliteit van de toekomst”, zegt technisch directeur Joe Zekoski van Goodyear. “Wij hebben een toekomst voor ogen waarbij onze producten meer geïntegreerd zijn met voertuigen en consumenten, en een lagere milieudruk hebben.”

Bron: Goodyear | foto: Goodyear

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit