Toyota recyclet hybride accu’s

Toyota recyclet hybride accu’s

27-08-2012 10:18 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Toyota Europa gaat samenwerken met het Belgische Umicore om de accu’s uit hybride auto’s te recyclen.

Umicore specialiseert zich in het recyclen van metalen en is ’s werelds eerste bedrijf met demontagelijnen puur gericht op het verwerken van accu’s uit hybride en elektrische auto’s. Door de lithium-ionaccu’s uit hybride auto’s te behandelen onder zeer hoge temperatuur komen de waardevolle bestanddelen kobalt, nikkel en koper vrij.

In 2011 ging Toyota al een dergelijk samenwerkingsverband aan om nikkelmetaalhybride accu’s te recyclen. Doordat onder andere de Prius Plug-in en de Prius Wagon lithium-ionaccu’s gebruiken, was een nieuw partnerschap noodzakelijk.

Elf procent hybride

Toyota produceert sinds 1997 hybride auto’s en hoopt begin 2013 haar vijfmiljoenste auto wereldwijd te verkopen. In de eerste helft van 2012 waren 11 procent van de verkochte Toyota’s in Europa hybride. De nieuwe aanwinsten Yaris Hybrid, Prius Wagon en Prius Plug-in moeten ervoor zorgen dat de percentage eind 2012 op 15 procent ligt, aldus de autofabrikant.

Bron: Autoweek Foto: Argonne National Laboratory

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit