Dit herbruikbare luchtfilter maakt cruise duurzamer

Carnival Cruise

06-03-2015 13:00 | Door: Laura Fransen

Een Amerikaanse aanbieder van cruisereizen begint een proef met herbruikbare luchtfilters. Die halveren de kosten voor filtering en verminderen de CO2-uitstoot. 

Luchtfilterspecialist Blue Box voert de proef uit bij Carnival Cruise Lines. Dat heeft CEO James Metropoulos van Blue Box gezegd in een interview met de Amerikaanse website Sustainable Brands.

Blue Box is gespecialiseerd in de recycling van oude luchtfilters. Het bedrijf gaat de filters van een aantal cruiseschepen vervangen door herbruikbare, sterkere filters. Elk schip van Carnival Cruise Line verbruikt 1.600 luchtfilters per jaar. De proef moet leiden tot een vermindering van 80 procent, naar 320 filters per jaar.

CO2-uitstoot

Dit leidt naast forse kostenbesparingen tot een veel lagere CO2-voetafdruk. Verspreid over vijf jaar ligt de huidige CO2-uitstoot voor het transport van de filters op 36 ton per schip. Blue Box verwacht dat de uitstoot omlaag kan naar ongeveer 7 ton.

Blue Box biedt een inclusieve service. Het bedrijf koopt, installeert en vervangt de luchtfilters voor de klant. De filters zijn gemaakt van gerecycled en recyclebaar materiaal. Iedere filter is vijf keer bruikbaar. Blue Box reinigt de filters met milieuvriendelijke chemicaliën.

Carnival Cruise Lines vervoert jaarlijks 4,5 miljoen passagiers op 24 cruiseschepen.

Bron: Sustainable Brands, Blue Box | Foto: Roderick Eime, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit