Model voorspelt 47% minder CO2 dankzij hybride auto’s

Hybride auto

11-03-2015 08:15 | Door: Jerom van Gemert

Als een groot deel van de Britse bevolking overstapt op hybride auto’s bespaart dat in 2030 miljarden aan brandstof en bijna de helft van de CO2-uitstoot. 

Het Cambridge Econometrics verslag brengt deze en andere voordelen in kaart. Onderzoekers simuleerden dat de autoverkoop in 2020 voor 20 procent uit hybride auto’s zou bestaan, en in 2030 voor 40 procent. Met deze aannames berekenden ze onder andere de hoeveelheid luchtvervuiling, de behoefte aan benzine, en de uitgaven aan brandstof per gemiddelde automobilist.

De gevonden resultaten gelden voor Groot-Brittannië, maar laten goed zien wat de positieve effecten zijn van hybrides en elektrische auto’s op de maatschappij. Volgens de studie zou de import van olie 40 procent kunnen dalen. Gemiddeld besparen automobilisten dan € 1405 per jaar aan brandstof. Voor het hele land komt dat uit op een besparing van ruim €18 mrd in 2030.

De CO2 uitstoot daalt met 47 procent in 2030, en zelf tot 80 procent in 2050. Dit betekent een besparing van 30 mln ton aan CO2 in 2030. Uitstoot van stikstofoxiden (NOx) door auto’s daalt met 75 procent in 2030 en 95 procent in 2050.

Bronnen: The Guardian, Cambridge Econometrics study | Foto: K?rlis Dambr?ns via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit