Audi lijkt met Q8 stekker-SUV antwoord op Tesla te hebben

Audi

11-03-2015 12:27 | Door: Thijs ten Brinck

Audi zoekt nadrukkelijk de concurrentie met Tesla. Op de autosalon in Geneve kondigt de Duitse autobouwer een volledig elektrische SUV aan. Ook presenteerde Audi de E-tron versie van de R8.

Tijdens een persconferentie op de autobeurs in Geneve toonde Audi-topman Ulrich Hackenberg een eerste schets van de Audi Q8. Over dit model werd al sinds 2012 gespeculeerd. Nu is bekend dat het om een volledig elektrische SUV gaat.

De Audi Q8 zal in 2018 op de markt komen en krijgt een accupakket van 100 kilowattuur. Met een bereik van 500 kilometer is het het Duitse antwoord op de Tesla Model X. Deze elektrische SUV van Tesla is al enkele keren uitgesteld. Wel zal hij eerder dan de Q8 op de markt komen, vermoedelijk eind 2015.

 

R8 E-tron

 

De Audi Q8 maakt gebruik van onderdelen uit de grote SUV Q7. Audi biedt de vernieuwde Q7 al aan als een diesel-elektrische hybridevariant. Deze kan op een volle accu ruim 50 kilometer elektrisch rijden.

Voor de aandrijftechnologie en het accupakket van de Q8 heeft Audi beschikking over componenten van de vernieuwde R8 E-tron. Deze volledig elektrische sportwagen is een opvolger van de R8 E-tron uit 2010. Productie hiervan werd, na het presenteren van verschillende prototypen, in 2013 geannuleerd omdat het bereik naar de smaak van de autobouwer niet toereikend was.

De vernieuwde elektrische sportwagen R8 krijgt een bereik van 450 kilometer. Met een accucapaciteit van 92 kilowattuur is het bereik ruimschoots verdubbeld ten opzichte van de geannuleerde voorganger. De R8 E-tron komt vermoedelijk begin 2016 op de markt.

Bron: Autoweek | Foto: Gordon Tarpley, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit