Duurzame getal van de dag: 40.000.000

Duurzame getal van de dag: 40.000.000

28-08-2012 13:46 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag: 40 miljoen. Oftewel het bedrag in euro's dat de Europese Investeringsbank (EIB) leent aan Better Place, een enabler van duurzaam transport.

Better Place is een Amerikaans-Israëlisch bedrijf dat onder andere batterijen voor elektrische auto’s produceert en wissel- en oplaadstations voor zulke accu’s exploiteert. Met het geld van het EIB wil de onderneming zijn werkzaamheden uitbreiden. Tot nu toe werd er al meer dan €600 mln in het bedrijf gestoken door diverse investeerders.

Better Place is op dit moment vooral actief in Israël en Denemarken. Het bedrijf is bezig om een keten van wisselstations te plaatsen tussen Denemarken en Parijs. Ook op Schiphol staat een wisselstation voor accu’s van elektrische taxi’s.

Bron: NUZakelijk

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit