Elektrische auto's bijna verdrievoudigd in 2012

Elektrische auto's bijna verdrievoudigd in 2012

29-08-2012 09:14 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In de eerste helft van 2012 zijn er veel meer elektrische auto's bijgekomen in Nederland. Er rijden nu bijna 4000 van deze milieuvriendelijke voertuigen rond.

Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksinstituut ECN en Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken.

In zeven maanden tijd verdrievoudigde het aantal elektrische auto's bijna, van 1404 naar 3931 eind juli. Aan het begin van het jaar waren er nog veel meer oplaadpunten dan elektrische wagens, namelijk 1841, maar inmiddels is het aantal laadpunten weer voorbijgestreefd. Er zijn nu 3554 laadpunten, waarvan 34 voor snelladen.

Daarmee neemt Nederland een koppositie in Europa in, aldus ECN.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit