Politie Dubai zet achtervolging in met hybride BMW i8

BMW

13-03-2015 11:41 | Door: Willemien Groot

De politie van Dubai heeft de hybride BMW i8 toegevoegd aan het wagenpark. De supercar is aangekocht om de vele snelheidsduivels in te rekenen.

Volgens de regering van het golfstaatje is de aanschaf nodig om de supercars van de vele miljonairs in het golfstaatje bij te houden. De politie beschikt al over een aantal eigen racemonsters, maar de BMW i8 is het eerste hybride exemplaar.

De BMW i8 lijkt met een aanschafprijs van $136,000 wat overdreven, maar de wetshandhavers van Dubai hebben duurdere auto’s tot hun beschikking. Politie-agenten rijden onder meer in een Ferrari, een Corvette en een Bugatti Veyron, een van de duurste sportwagens ter wereld.

De politie van Dubai is desondanks trots op de aankoop. Het korps presenteerde de hybride BMW in een filmpje op YouTube.

 

Bron: Gas2 | Foto: BMW

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit