Wanneer gaan we scheuren met een Porsche op waterstof?

Porsche

16-03-2015 07:49 | Door: Thijs ten Brinck

Sportwagenfabrikant Porsche werkt aan zijn eerste volledig elektrische auto. De autobouwer overweegt daarbij voor de langere termijn ook een brandstofcel als energiebron.

De geruchten over een elektrische Porsche gingen al enige tijd rond en zijn nu bevestigd. “We hebben inderdaad iets op stapel staan”, zei Heinz-Jakob Neusser, hoofd ontwikkeling bij Volkswagen, op een persconferentie. Volkwagen is het moederbedrijf van Porsche.

Audi, ook behorend tot de Volkswagen Groep, presenteerde recent de volledig elektrische Audi R8 E-tron. De Porsche op accu's, waar verder nog weinig over bekend is, zou gebruik gaan maken van technologie uit de R8, aldus de website Autokopen.nl.

 

Waterstof

 

Ulrich Hackenberg, technisch directeur van Audi, zegt dat het Volkswagenconcern voor de langere termijn ook werkt aan brandstofceltechnologie. Audi, Porsche of Volkswagen zal nog dit decennium een model presenteren dat rijdt op waterstof. Ook op dit vlak zijn er geen verdere details bekend gemaakt.

Van de Porsche Panamera, de sportsedan met plek voor vier volwassen, is sinds enige tijd een hybride variant te koop. Ook de SUV Cayenne is beschikbaar met een diesel-elektrische aandrijving.

Bron: Autokopen, Autoexpress | Foto: Rayane Merghad, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit