Maakt Tesla een eind aan lege-accu-angst?

Tesla

16-03-2015 13:37 | Door: Thijs ten Brinck

Elon Musk presenteert komende donderdag een oplossing tegen range anxiety bij de bezitters van een Model S. Het is een raadsel wat deze oplossing precies is.

De Teslatopman deed de aankondiging in een tweet. Het zou gaan om een software-update die via internet direct beschikbaar komt voor alle varianten van de Tesla Model S.

 

Tesla press conf at 9am on Thurs. About to end range anxiety ... via OTA software update. Affects entire Model S fleet.

 

— Elon Musk (@elonmusk) 15 maart 2015

 

 

Wat de range anxiety, de angst om met een lege accu langs de weg stil te komen te staan, bij de eigenaren van een elektrische auto nu precies moet wegnemen is nog gissen. De website Techcrunch speculeert dat het om intelligenter batterijmanagement gaat. Ook zou het kunnen dat de update de Tesla-rijders meer vertrouwen geeft om het uiterste uit de accu te halen, voor ze opladen bij een van Tesla’s supercharge-stations.

 

Insaneknop

 

Na een eerdere software-update voor Tesla’s topmodel P85D konden de eigenaren van de snelste Model S nog sneller optrekken. De upgrade leidde tot een filmpje met hilarische reacties bij passagiers die de belachelijke versnelling niet zagen aankomen.

Bron: Businessinsider, TechCrunch | Foto: NAParish, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit