Eerste autorace in ruim 60 jaar voor Zwitserland is elektrisch

Formule E

19-03-2015 09:50 | Door: Thijs ten Brinck

Autoraces zijn sinds 1955 in Zwitserland verboden. Het verbod ging in na een dodelijke crash tijdens de 24 uurs van Le Mans. Maar de elektrische Formule E brengt het racen terug naar het Alpenland.

Een recente demonstratie van een van de elektrische formulewagens op de straten van Genève, zette de Zwitserse regering aan het denken. De wet die racen in Zwitserland verbiedt, wordt aangepast en biedt de ruimte om een Formule E race te organiseren.

“We zijn erg blij met deze kans de Formule E naar Zwitserland te brengen”, zegt Alejandro Agag, CEO van de raceserie op de site van de Formule E. “Nu gaan we de details invullen en bekijken in welke stad we de race organiseren. Het doel is om Zwitserland in de agenda voor het seizoen 2016/17 op te nemen.”

De Zwitserse bank Julius Baer en het horlogemerk TAG Heuer, beiden sponsors van de elektrische raceklasse, waren de drijvende kracht achter de demonstratie tijdens de Autosalon van Genève.

Bekijk een filmpje van de demonstratie in Genève.

Bron: FIA Formule E, Autoweek | Foto: Edvvc, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit