Moet Tesla vrezen voor de ambities van Branson?

Richard Branson, Tesla

20-03-2015 09:58 | Door: Thijs ten Brinck

Het Virgin-concern van de Britse miljardair Richard Branson overweegt nu ook elektrische auto’s te bouwen. Branson is met zijn concern onder meer actief in de luchtvaartsector en de ruimtevaart.

De Amerikaanse zakenzender Bloomberg TV sprak Richard Branson in de paddock tijdens de Formule E in Miami. Virgin is hoofdsponsor van een van de elektrische raceteams. Branson zei in het interview ook zelf aan elektrische personenauto’s te werken.

“We hebben teams die werken aan elektrische auto’s”, zegt Branson. “Mogelijk zie je auto's van Virgin in de toekomst concurreren met Tesla, zoals we ook doen in de ruimte.”

Branson doelt daarmee op de activiteiten van Virgin Galactic. Dit commerciële ruimtevaartbedrijf concurreert direct met Space X, de ruimtestart-up van Teslabaas Elon Musk. Virgin moet in zijn concurrentie met Tesla ook Apple van zich afslaan. De maker van iPhones en Macbooks werkt eveneens aan eigen elektrische auto’s.

Bron: Bloomberg, Sprout | Foto: Jarle Naustvik, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit