Veilig, snel en overdekt fietsen op de snelweg

Rath Racer

23-03-2015 16:00 | Door: Jerom van Gemert

Het kickstarter project RAHT RACER ontwikkelt een elektrische fiets met de voordelen van een auto. Het is het snelste voertuig ter wereld dat werkt met trapkracht.

Het prototype haalt een snelheid van 113 kilometer per uur. De nieuwe Pedal Electric Hybrid technologie zorgt dat de fiets met trapkracht enorme snelheden kan bereiken. Het voelt alsof je supersterk bent volgens de ontwikkelaars. In de toekomst moet de fiets op snelwegen kunnen rijden, een crowdfundcampagne via Kickstarter moet die ontwikkeling mogelijk maken.

De overdekte fiets heeft een elektrische motor van 20 kilowatt en een Li-ion batterij met een capaciteit van 9,2 kilowattuur. Het voertuig heeft twee zitplaatsen en een kleine bagageruimte. Ook heeft het de veiligheidskenmerken van een auto: een rolkooi, behuizing van koolstofvezel, koplampen, gordels en een airbag. 

Trapenergie

De Rath Racer zet trapenergie om in elektriciteit, met een door Rahtmobile gepatenteerde technologie. Via een boordcomputer kan de weerstand worden ingesteld. Daarmee is het volgens de ontwikkelaars ook een handig fitnessapparaat. Wie echter niet wil fietsen kan de Raht Racer gewoon thuis opladen en zonder te trappen naar het werk en weer terug rijden. Het prototype heeft dan een bereik van 80 kilometer.

Bekijk een filmpje van de Raht Racer

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Kickstarter | Foto: Kickstarter

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit