Schonere motoren voor Volvo V70 en XC70

Volvo v70

24-03-2015 17:50 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Volvo biedt de modellen V70 en XC70 aan met verschillende nieuwe motoren. De brandstofbesparende start/stop-functie is nu voor alle uitvoeringen standaard.

Volvo voorziet de V70 van nieuwe 2.0-liter versies van de Drive-e motoren. Deze viercilindermotoren combineren aansprekende prestaties met een laag brandstofverbruik en een geringe CO2-uitstoot.

Mede door een standaard startstop-systeem en de combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak, komen drie dieselaangedreven varianten van de V70 in aanmerking voor een lagere bijtelling van 20 procent.

XC70

Ook de XC70, de cross-countryversie, van de Volvo V70 kreeg een motorenupdate. De al beschikbare D5 diesel is doorontwikkeld en verbruikt nu minder brandstof. De vernieuwde D5 voldoet na de update nu ook aan de Euro6 emissienormen.

De Volvo’s met de nieuwe of vernieuwde motoren zijn per direct te bestellen. Naast de zuinigere motoren zijn de modellen nu ook voorzien van een nog ruimere standaarduitrusting. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Volvo | Foto: Volvo

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit