Het duurzame getal van de dag: 5

Het duurzame getal van de dag: 5

03-09-2012 17:09 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het duurzame getal van de dag is 5, oftewel het aantal minuten waarin de batterij van een elektrische auto kan worden verwisseld. Sinds maandag kan het op Schiphol.

Het batterijwisselstation op Schiphol is de eerste in Nederland. Hiermee kunnen lege accu’s van de elektrische Renault Fluence Z.E. ingewisseld worden voor volle. Het station is in eerste instantie bedoeld voor de elektrische taxi’s van de bedrijven Connexxion, Bios en TCA. Er staat echter een tweede wisselstation op de planning, voor taxi’s in de hoofdstad.

Wasstraat

Minister Verhagen van Buitenlandse Zaken mocht als eerste plaatsnemen in een taxi waarvan de accu werd vervangen. Dit gebeurt in een soort wasstraat, waar de auto op een lopende band staat. Het hele proces duurt zo’n vijf minuten, al wordt de wisseltijd na de eerste duizend auto’s waarschijnlijk sneller. “Dit is een nieuwe stap naar een betaalbaar en duurzaam energiesysteem”, sprak Verhagen.

Het wisselstation is geproduceerd door het Israëlische bedrijf Better Place, dat al stations heeft geplaatst in Israël, Australië en Denemarken. Better Place ontving voor de helft van de investering een subsidie van de Europese Unie.

Bron: NuZakelijk

Foto: Rogiro

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit