BMW verdubbelt productie sportwagen i8

BMW i8

30-03-2015 19:20 | Door: Thijs ten Brinck

De sportieve hybride van BMW is populairder dan de Duitse autoproducent zelf verwachtte. BMW schroeft de productie van het model daarom stevig op.

Klanten die een BMW I8 hebben besteld, moeten inmiddels meer dan vier maanden wachten op de semi-elektrische sportwagen. BMW gaat in zijn fabriek in Leipzich nu twintig i8’s per dag produceren. Dat is dubbel zoveel als voorheen. Dat meldt de site Automotive News Europe, op basis van een persconferentie van BMW.

BMW i8

Derde model

BMW heeft vorig jaar wereldwijd bijna 18.000 elektrische en semi-elektrische auto’s verkocht. Het merendeel hiervan betrof de volledig elektrische i3.

Van de plug-in hybride sportwagen i8 verkocht BMW er ongeveer 1.700. De i8 kan bijna 40 kilometer volledig elektrisch rijden.

BMW zegt een derde model in de i-serie te overwegen. Verschillende autosites speculeren dat het om een (semi-)elektrische variant van de SUV X5 gaat. BMW wil dit niet bevestigen. Wel meldt autobouwer dat het derde model niet niet voor 2020 op de markt komt. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Automative News | Foto's: domantasm, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit