Noorse hype slingert VW E-Golf naar de top

volkswagen e-golf

31-03-2015 10:40 | Door: Erik Verheggen

In de eerste twee maanden van dit jaar was de Nissan Leaf niet langer de best verkopende elektrische auto. De Volkswagen Golf komt hard voorbij.

Dat blijkt uit cijfers van AID Newsletter, een publicatie voor de auto-industrie. In januari en februari kregen 2.150 nieuwe eigenaars uit West-Europa de sleutels van hun nieuwe elektrische Golf overhandigd. Nissan wist in dezelfde periode 1.750 Leafs te verkopen.

Volkswagen heeft de opmars vrijwel volledig te danken aan exploderende verkoopcijfers in Noorwegen. Maar liefst 1.716 van de 2.150 elektrische Golfs vonden hun weg in het Scandinavische land. Nissan verkocht in de eerste twee maanden van dit jaar 556 Leafs in Noorwegen.

De Golf, die een actieradius heeft van 190 kilometer, ging een jaar geleden in de voorverkoop in Noorwegen. De website InsideEVs meldt dat de beschikbare 1.200 auto’s toen binnen 3,5 uur uitverkocht waren. Sinds de zomer van 2014 is de Golf de best verkopende elektrische auto in Noorwegen.

Volkswagen zet behalve op de elektrische Golf ook in op waterstofauto’s. In november presenteerde het Duitse automerk op de autoshow van Los Angeles twee modellen op waterstof: de Volkswagen Golf SportWagon Hymotion en de Passat Hymotion.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AID Newsletter, InsideEV's | foto: M 93: „Dein Nordrhein-Westfalen“, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit