Vanaf 2016 alleen elektrische bussen in Eindhoven?

byd bus

31-03-2015 13:00 | Door: Erik Verheggen

Het nieuwe bedrijf Go! mengt zich in de aanbesteding voor het busvervoer in Eindhoven. De start-up wil met elektrische bussen gaan rijden.

Verschillende nieuwswebsites schrijven dat Go!-oprichter en ov-consulent Arjen Jaarsma nu op zoek gaat naar elektrische-busfabrikanten en durfinvesteerders.

“Vervoerders worden chagrijnig van stijgende dieselprijzen, ze wijzen naar de overheid voor meer subsidie. Maar je kunt ook omschakelen naar elektrische bussen. Wij geloven in de kracht van elektrisch ov dat appelleert aan een groene, duurzame levensstijl”, zei Jaarsma vorig jaar in een interview met de website OV Magazine.

Het busvervoer in de regio Eindhoven is nog tot 2016 in handen van vervoersbedrijf Hermes. Voor de nieuwe aanbesteding van 21 gemeenten kunnen partijen zich nu inschrijven.

Twijfel over de haalbaarheid van elektrisch busvervoer is volgens Jaarsma niet nodig. Hij verwijst in de media naar Chinese fabrikanten die bussen bouwen die genoeg kilometers op een dag kunnen rijden.

Een voor de hand liggende leverancier zou BYD kunnen zij. De Chines bussenbouwer maakte eind februari bekend dat het bussen gaat leveren aan de Japanse stad Kyoto. Het bedrijf plant bovendien een fabriek voor elektrische bussen bij Rio de Janeiro.

Go! schreef eerder zonder succes in op de busconcessie in West-Brabant en de lightrailconcessie Gouda–Alphen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Dichtbij Eindhoven, Nu.nl, OV Magazine | foto: Metropolitan Transportation Authority of the State of New York, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit