Waterstof-infrastructuur Londen komt op stoom

waterstofauto

01-04-2015 08:34 | Door: Thijs ten Brinck

Het Britse bedrijf ITM Power installeert twee nieuwe tankstations voor waterstofauto's in de Engelse hoofdstad. Ook voert het bedrijf verbeteringen door aan vier bestaande stations.

ITM Power zal twee nieuwe locaties in Londen voorzien van een waterstofvulpunt. De tankstations produceren de waterstof ter plekke, met behulp van elektriciteit. Een van de stations zal komen op het terrein van een niet met name genoemde, grote brandstofketen.

ITM Power

“Met deze nieuwe stations, gekoppeld aan de samenwerking met een bekend brandstofmerk, zetten we grote stappen in de uitrol van waterstofmobiliteit in Groot Brittannië”, zegt Graham Cooley, CEO van ITM Power. “Begin 2016 zijn we eigenaar en beheerder van een netwerk van zes waterstoftankstations in en rond Londen.”

Uitbreiding

Naast de opdracht voor de twee nieuwe stations verwierf ITM Power onderhouds- en uitbreidingscontracten voor nog eens drie bestaande waterstoftankstations in Londen. Ook een waterstofstation bij de stad Rotherham, ongeveer 250 kilometer ten noorden van de Britse hoofdstad, krijgt een upgrade. De opdrachten samen zijn £ 2.9 mln ( € 4 mln) waard.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: ITM Power | Foto: Tabercil & Revolve Eco-Rally, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit