Eerste waterstoftaxi voor Rotterdamse chauffeur

rotterdam

09-04-2015 10:44 | Door: Erik Verheggen

De Rotterdamse taxichauffeur Kris Mohan heeft een primeur met zijn nieuwe Hyundai. Hij is de eerste in Nederland die zijn klanten in een waterstoftaxi rondrijdt.

Deze week leverde Hyundai de eerste zeven waterstofauto’s af in Nederland. Mohan is de eigenaar van de eerste ix35 Fuel Cell die als taxi gaat dienen.

Mohan staat in de Rotterdamse taxiwereld bekend als proefkonijn. In 2013 was hij ook al de eerste die met een elektrische taxi reed van het Chinese merk BYD. In een interview met het AD Rotterdams Dagblad zegt de RTC-chauffeur apetrots te zijn: “Dit is de toekomst.”

Volgens Mohan heeft een auto op waterstof twee belangrijke voordelen. Tanken duurt nog maar een paar minuten, in plaats van de lange laadtijd voor een elektrische auto. Bovendien is de actieradius van de Hyundai 450 kilometer, tegen 250 kilometer voor de BYD.

Om te tanken hoeft Mohan niet al te ver om te rijden. Het Franse bedrijf Air Liquide heeft een publiek waterstoftankstation aan de A15 bij Rhoon.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: AD Rotterdams Dagblad | foto: Luke Price, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit