Elektrisch rijden naar Antwerpen en Brussel

The new motion snellaadpaal

10-04-2015 13:55 | Door: Erik Verheggen

Allego en The New Motion hebben een aantal universele snelladers geplaatst in België. Belgische e-rijders kunnen voortaan de accu van ieder type elektrische auto met snellaadoptie laden.

Dat meldt The New Motion. De Nederlandse bedrijven plaatsen om te beginnen twee snellaadpalen. Dat aantal moet in het komende jaar oplopen tot zeven.

Voor het project heeft Allego geïnvesteerd in snelladers en de verantwoordelijkheid voor de realisatie en het beheer genomen. The New Motion neemt de exploitatie en marketing voor zijn rekening. Vastgoedinvesteerder Redevco stelt de locaties beschikbaar en investeert mee in de netaansluiting van de snelladers.

Bij een snellader wordt de batterij van elektrische auto´s in 15 tot 30 minuten tot 80 procent opgeladen. De laadpunten staan in de plaatsen Burcht en Schoten op de hypermarktsites van Redevco. De snelladers voldoen als enige in België aan alle huidige standaarden.

"De groei van elektrisch rijden in België zet zich langzaam maar gestaag door", zegt General Manager Anja van Niersen van Allego. "Een belangrijke voorwaarde voor verdere groei is de beschikbaarheid van publiek toegankelijke oplaadpunten voor elektrische wagens."

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The New Motion | foto: 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit