Hanergy en Aston Martin verviervoudigen vermogen

aston martin hanergy

13-04-2015 10:52 | Door: Erik Verheggen

Massaproductie van een auto op zonne-energie. Dat is het uiteindelijke doel van een samenwerking van zonnecelfabrikant Hanergy en Aston Martin.

Dat schrijft de website BusinessGreen. De Britse bolidebouwer en Hanergy werken al langer samen om raceauto’s van Aston Martin te voorzien van dunnefilmzonnecellen. Het vermogen dat de beide bedrijven op het dak van een Aston Martin kwijt kunnen, moet in de komende tijd van 75 watt naar 300 watt opgetrokken worden.

De beide partijen kondigden hun partnerschap vorig jaar aan. Auto’s die medoen aan het FIA World Endurance Championship moeten een airco aan boord hebben, die de temperatuur in de cockpit onder de 32 graden houdt. Met de zonnecellen op het dak hoeft Aston Martin geen vermogen in te leveren voor de koeling.

Doel is om de technologie ook naar de consumentenmarkt te brengen. “We beginnen met luxe- en raceauto’s”, zegt directeur Jason Chow van hanergy tegen BusinessGreen. “Wanneer we onze technologie ontwikkeld hebben, breiden we uit naar elektrische, hybride, diesel- en benzineauto’s.”

Hanergy is geen onbekende in de autosport. Het Chinese concern werkt ook samen met Formule 1-team Williams aan energieopslag en vliegwieltechnologie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: BusinessGreen | foto: Axion23, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit