Grote jongens laten auto staan

Grote jongens laten auto staan

24-09-2012 08:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tien topbestuurders uit het bedrijfsleven zullen op 10 oktober de auto voor tien dagen laten staan.

De actie is bedacht door de NS en Stichting Urgenda, een actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie, om efficiënter vervoer aan te moedigen.

Volgens Mirjam Minnesma, directeur van Urgenda, is “het delen van auto’s in combinatie met hoogwaardig collectief vervoer de toekomst. Delen is goedkoper, zorgt voor minder verbruik van fossiele brandstoffen, minder CO2-uitstoot en geeft ruimte op de weg, in de stad en op bedrijventerreinen.”

Michiel Rozenburg, NS-bestuurder op het gebied van duurzaamheid vertelt: “Als iedereen een dag zijn auto zal laten staan zal de CO2-uitstoot van een stad ter grote van Arnhem in de tanks blijft zitten. En slim reizen is ook slim werken. Door slim te kiezen kun je tijd besteden aan lezen, werken en mensen ontmoeten.”

Het zogenoemde ‘Low car diet’ zal tien dagen duren en van start gaan op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid. Aan de actie doen onder andere de CEO’s van Nuon, Desso, ABN Amro en ASN Bank mee.

Bron: NUzakelijk Foto: Be.Futureproof

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit