Elektrisch rijden kan in groot deel Brabant goedkoper

laadpaal (credit Enexis)

06-05-2015 10:49 | Door: Thijs ten Brinck

Netbeheerder Enexis test met 36 gemeenten in Noord-Brabant een nieuw laadsysteem voor elektrische auto’s. Automobilisten kiezen bij de laadpaal de goedkoopste stroomleverancier.

Met de innovatieve laadpalen kunnen elektrische rijders bij elke laadbeurt kiezen voor de op dat moment goedkoopste leverancier. Nu is elk laadpunt nog gekoppeld aan één leverancier met één tarief.

Ook kunnen de automobilisten kiezen om te wachten met laden tot de stroom goedkoper is, bijvoorbeeld door een tijdelijk verschot aan windenergie. Voor Enexis is het project een stap op weg naar een slimmer elektriciteitsnet. Elektrisch rijden gaat gepaard met een groeiende stroomvraag. Innovaties als deze maken het mogelijk de klant betrouwbaar van stroom te voorzien, zonder het elektriciteitsnet onnodig zwaar uit te voeren.

Met 150 slimme publieke laadpunten in 36 gemeenten is de proef de grootste ooit. Naast de gemeenten en de netbeheerder zijn ook de energieleveranciers Greenchoice en NieuweStroom, en de organisaties ElaadNL, The New Motion en Greenflux betrokken bij de pilot.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Enexis | Foto: Enexis

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit