Een leven lang gratis elektrisch tanken bij Tesla

Een leven lang gratis elektrisch tanken bij Tesla

27-09-2012 11:06 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Tesla Motors gaat een netwerk van oplaadstations aanleggen voor bezitters van de elektrische ‘model S’ sedan. Een auto opladen kan gratis.

Om te beginnen komen er 100 oplaadpunten in de Verenigde Staten. Halverwege 2013 zullen Azië en Europa volgen.  De ‘tankstations’ in de Verenigde Staten zullen op een strategische manier worden geplaatst, zodat de auto’s afstanden kunnen afleggen van Vancouver (uiterste noorden) naar San Diego (uiterste zuiden) en van Miami naar Montreal.

De oplaadpunten werken op zonne-energie en kunnen zes auto’s tegelijkertijd aan.  Wanneer een auto aan nieuwe energie toe is wordt hij binnen een half uur van 100 kilowattuur voorzien. Dat staat gelijk aan ruim drie uur rijden met een snelheid van bijna 100 kilometer per uur.

Per stuk kost een oplaadpunt €194.000. Voor honderd installaties verwacht het bedrijf tussen de €15,5 mln en €23,3 mln kwijt te zijn. Dat geld kan Tesla Motors makkelijk missen. De autofabrikant verwacht in 2013 wereldwijd 20.000 auto’s te verkopen tegen een prijs die uiteenloopt van €38.000 tot €76.000, met een winstmarge van gemiddeld 25 procent.

Bron: Businessgreen

Foto: Jurvetson

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit