Is dit de meest bizarre elektrische auto ooit?

Elektrische auto Viseo, Iris France

15-05-2015 07:45 | Door: Willemien Groot

Franse beveiligers moeten nog even wennen aan de 'technische eigenaardigheden' van de Viseo. Als het aan elektrische autobouwer Iris ligt, wordt de uitschuifbare EV het bewakingsmiddel van de toekomst.

De meest opvallende feature van de elektrische wagen is ongetwijfeld de uitschuifbare cabine van de bestuurder. Tijdens het rijden kan zijn stoel drie meter de lucht in voor een beter overzicht.

Het Franse bedrijf Iris ziet in de uitschuifbare auto het ideale bewakingsvoertuig voor parkeerplaatsen bij luchthavens, pretparken en winkelcentra. De blik van boven geeft het personeel veel beter zicht op wat er bij en tussen de auto's gebeurt. De cabine is ook uitschuifbaar als de elektrische auto rondrijdt met een maximum snelheid van 24 kilometer per uur. De actieradius op een volle accu is 85 kilometer.

De aanschafprijs is hoog, zo'n $ 50.000 per stuk. Tegen 2020 hoopt Iris duizend Viseo's te hebben verkocht.

Bekijk een filmpje over de Viseo:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Washington Post, Auto Evolution | Foto: Iris France

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit