Is de volgende VW Golf GTI een hybride?

Volkwagen GTE Sport

15-05-2015 11:02 | Door: Thijs ten Brinck

Volkswagen heeft op een bijeenkomst voor GTI-liefhebbers in Oostenrijk een concept gepresenteerd voor een nieuwe sportieve hybride Golf.

De Volkswagen Golf GTE Sport Concept heeft een topsnelheid van 280 kilometer per uur en accelereert in 4,3 seconden naar een snelheid van 100 kilometer per uur. Toch is het brandstofverbruik van het racemonster met slechts 2 liter per 100 kilometer verassend laag.

Het studiemodel voor de sportieve VW Golf bereikt de brandstofefficiëntie met twee elektromotoren en een accupakket. Die geven de GTE Sport samen een puur elektrisch bereik van 50 kilometer. De aandrijflijn geeft volgens Volkswagen een beeld van de toekomst voor de GTI’s en andere GT-modellen van het Duitse automerk.

Koolstofvezel

Het uiterlijk vertoon, met onder andere vleugeldeuren en enorme lichtmetalen velgen, zal de productieversie vermoedelijk niet halen. In de concept car is verder veel lichtgewicht koolstofvezel verwerkt. Ook dat is nog geen gangbaar materiaal in volumemodellen, al bestaat BMW’s volledig elektrische i3 wel grotendeels uit koolstofvezel.

Volkswagen heeft al een bescheidener versie van de hybride Golf GTE en de volledig elektrische E-Golf in het wagenpark opgenomen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: VW, GreenCarReports | Foto: VW

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit