Hergebruik banden bespaart Connexxion half miljoen liter olie

connexxion bussen

21-05-2015 11:04 | Door: Erik Verheggen

Vervoersbedrijf Connexxion heeft in een jaar tijd 475.000 liter ruwe olie bespaard met hergebruik van banden. Het bedrijf voorziet de banden in eigen huis van een nieuw loopvlak.

De busbanden van Connexxion komen van dochterbedrijf Roline, dat bus- en vrachtwagenbanden van een nieuw loopvlak voorziet. Banden krijgen zo een tweede of zelfs derde leven, schrijft OV Magazine.

Dat leverde Connexxion in 2014 een CO2-reductie op van 1.500 ton. Voor de productie van een nieuwe band is 83 liter ruwe olie nodig. Voor hergebruik met een nieuw loopvlak is dat 25 liter.

De website OV-Pro meldt dat de vernieuwde banden ook in het gebruik een lagere milieudruk hebben. Roline voegt een bestanddeel toe aan het rubber, waardoor de rolweerstand lager wordt. Connexxionbussen met de zuinige banden verbruiken 4 procent minder brandstof.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: OV Pro, OV Magazine | foto: Roel Hemkes, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit