Daimler en Qualcomm vinden elkaar in stekkerloos laden

Mercedes SLS Electric

26-05-2015 19:19 | Door: Erik Verheggen

De auto-industrie groeit uit tot een tech-sector. Autobouwer Daimler en ICT-fabrikant Qualcomm hebben elkaar gevonden en werken samen aan draadloze laadtechnologie.

Dat hebben de beide bedrijven bekend gemaakt. Daimler en Qualcomm onderzoeken samen draadloze laadtechnolgie voor telefoons in de auto, maar ook het draadloos laden van elektrische auto’s.

Daimler is het moederbedrijf van Mercedes-Benz. Net als rivalen Audi en BMW onderzoekt het bedrijf hoe het de positie als expert in mobiele ICT en telecom kan versterken. 

In een verklaring melden Daimler en Qualcomm dat de samenwerking erop gericht is om laadtechnologie te ontwikkelen voor elektrische auto’s en hybride auto’s. Doel is om de stekker overbodig te maken voor het laadproces.

Daarnaast moet het partnerschap de oplaadmogelijkheden voor telefoons in de auto uitbreiden. Daimler en Qualcomm kijken daarnaast naar nieuwe kansen om de 4G-mobiele verbindingen beter te benutten die in steeds meer auto’s zijn terug te vinden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Reuters | foto: seblinux78, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.



Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit