Ook Ford maakt patenten elektrisch rijden openbaar

Ford

28-05-2015 15:41 | Door: Erik Verheggen

Na Tesla blijft ook Ford niet op zijn patenten zitten. Om de ontwikkeling en markt voor elektrische auto’s te versnellen, maakt de autofabrikant zijn kennis publiek.

Ford heeft zes hybride of volledig elektrische auto’s in zijn assortiment. De ontwikkeling daarvan leverde al 650 patenten op voor elektrische-autotechnologie en 1.000 patenten die nog in behandeling zijn. Ruim 400 daarvan diende het bedrijf in 2014 in. Dat is meer dan 20 procent van het totale aantal patenten dat het bedrijf in dat jaar vastlegde.

“Ons doel is innovatie”, zegt Kevin Layden, die directeur is van het elektrische programma van Ford. “We moeten als auto-industrie samenwerken en elkaar blijven uitdagen. Door ideeën te delen kunnen bedrijven grotere problemen oplossen en de industrie als geheel vooruit helpen.

Ford treedt met de actie in de voetsporen van Tesla, dat een jaar geleden ook veel patenten vrij gaf. Tesla maakte onder meer patenten op Superchargers publiek, zodat andere producenten van elektrische auto's hun ontwerpen hierop kunnen afstemmen.

Ook Toyota gaf dit jaar al een groot aantal patenten op, maar dan over brandstofceltechnologie. De Japanse fabrikant probeert een markt te ontwikkelen voor waterstofauto’s. Ook bedrijven die waterstoftankstations opzetten, kunnen de kennis van Toyota gebruiken.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ford | foto: F. D. Richards, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit