Solar Impulse 2 begint aan reis over Stille Oceaan

Solar Impulse 2 China Hawaii

31-05-2015 10:10 | Door: Willemien Groot

Het zonnevliegtuig Solar Impulse 2 is vertrokken voor de lange reis van China naar de Amerikaanse staat Hawaii. De afstand is de langste en gevaarlijkste die het toestel aflegt.

De Zwitserse piloot André Borschberg bestuurt de Solar Impulse 2 zes aaneengesloten dagen en nachten. Hij mag alleen korte momenten rusten tijdens de tocht van ruim 8.000 kilometer over de Stille Oceaan.

Het toetsel is met ruim een maand vertraging vertrokken. De Solar Impulse 2 stond sinds 21 april aan de grond bij de Chinese stad Nanking. Het vertrek is door het slechte weer steeds uitgesteld. Door de bewolking konden de accu's van het revolutionaire toestel opvoldoende opladen.

Recordafstand

De duurzame reis van China naar Hawaii op zonnestroom is de ultieme testcase. Het toestel heeft een spanwijdte van 72 meter. De vleugels zijn geheel bedekt met 17.000 zonnecellen die de vier motoren aandrijven.

De recordafstand die een zonnevliegtuig ooit heeft afgelegd, is 1.468 kilometer. Ook dit record staat op naam van de Solar Impulse 2. Als tijdens de reis iets misgaat, heeft Borschberg een parachute aan boord om zichzelf in veiligheid te brengen.

Volg hier de live-beelden van de zevende etappe  van de Solar Impulse 2:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Solar Impulse 2 | Foto: Solar Impulse 2

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit