1 op de 100 nieuwe auto's in Europa nu elektrisch

Outlander PHEV

01-06-2015 14:16 | Door: Erik Verheggen

11.500 elektrische, plug-in hybride en hybride auto’s gingen in april van dit jaar over de toonbank in Europa. Daarmee heeft 1 procent van alle verkochte auto’s een elektrische aandrijving.

Dat berekent het toonaangevende blog EV Sales. Daarmee is de Europese markt voor elektrische auto’s in één jaar tijd met 40 procent gegroeid.

In april stond de Renault Zoe bovenaan de ranglijst voor elektrische of hybride auto’s, met 1.728 nieuwe eigenaren. In dezelfde maand kregen 1.700 elektrische rijders de sleutels van hun Mitsubishi Outlander PHEV overhandigd.

De Mitsubishi was in dit jaar tot nu toe de best verkochte auto met elektrische aandrijving. 9.055 Outlander PHEV’s vonden hun weg naar de Europese wegen. Nissan verkocht in de eerste maanden van 2015 bijna 6.100 Leaf’s.

De Renault Zoe ging 4.766 keer over de toonbank. Daarmee staatt de Franse fabrikant net voor Tesla, dat 4.604 Model S’ wist te verkopen. De Volkswagen e-Golf maakt de top 5 compleet, met 4.177 verkochte auto’s.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: EV Sales, Cleantechnica | foto: Nikita Novozhilov, creative commons (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit