Zwitserse studenten geven Formule E-auto het nakijken

04-06-2015 16:28 | Door: Erik Verheggen

Vanaf volgend seizoen mogen Formule-E-teams hun auto’s veel meer modificeren dat dit jaar. Het Zwitserse recordautootje Grimsel laat in een YouTubefilmpje zien wat er mogelijk is.

De Grimsel kreeg eind 2014 bekendheid kreeg door zichzelf in 1,8 seconde naar de 100 kilometer per uur te katapulteren. Het Zwitserse team van studenten achter de auto verbrak daarmee het record van de DUT12, gebouwd door studenten van de TU Delft. 

Nu blijkt dat het autootje niet alleen razendsnel is in een rechte lijn. Ook op het circuit van Berlijn, waar de laatste race in de elektrische Formule-E plaatsvond, staat Grimsel zijn mannetje.

De Zwitserse studentenauto weegt slechts 168 kilo, door gebruik van veel koolstofcomposiet. Met 200 pk en een koppel van 1.600 newtonmeter gaat Grimsel minstens even snel door de bochten als een wagen uit de Formule-E. En hij komt er vooral heel snel weer uit.

Vanaf volgend jaar vindt er voor het eerst sinds 1955 weer een autorace plaats in Zwitserland. De Formule-E doet volgend seizoen Geneve aan. Autosport werd in het land verboden na een dodelijk ongeluk.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit