Blended Winglet technologie bespaart 19 mrd liter brandstof

Winglet

09-06-2015 09:41 | Door: Jerom van Gemert

De vleugeltechnologie Blended Winglet heeft de luchtvaart miljarden kilo's aan CO2-uitstoot bespaart, en bijna 19 miljard liter brandstof. Dat zegt Aviation Partners in een persbericht.

De Blended Winglet is op meer dan 6100 vliegtuigen in de commerciële en zakelijke luchtvaart geïnstalleerd. De technologie is in de jaren negentig voor het eerst toegepast. De besparing van 19 mrd liter brandstof komt neer op een besparing van 54 miljoen ton aan CO2-uitstoot. Aviation Partners verwacht dat dankzij de technologie voor 2019 40 miljard liter brandstof is bespaard. 

Een winglet is een opstaande verlenging van een vliegtuigvleugel. Dit vermindert het ontstaan van luchtwervels en daarmee de weerstand. Zo kunnen vliegtuigen met een lager brandstofgebruik grotere afstanden afleggen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Aviation Partners | Foto: Alessandro Caproni via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit