Panasonic stuurt honderden mensen naar de Tesla-gigafabriek

10-06-2015 10:16 | Door: Erik Verheggen

Het Japanse concern Panasonic heeft honderden werknemers naar de gigafabriek van Tesla gestuurd. In het complex in Nevada bouwen beide bedrijven lithium-ionbatterijen voor de elektrische auto's.

Dat meldt persbureau Reuters. De productie in de gigafabriek moet in 2016 beginnen. “Er zijn dan honderden mensen nodig”, zegt directeur Yoshi Ito van de industriële en automotive-tak van Panasonic.

Het Japanse technologieconcern investeert flink in het project. Dit jaar alleen al steekt Panasonic $ 478 mln in de fabriek. Het bedrijf probeert daarmee minder afhankelijk te worden van zijn tak voor consumentenelektronica. Zo werkt Panasonic ook samen met de Spaanse auto-onderdelenfabrikant FIcosa, die gespecialiseerd is in park-assistsystemen.

Het enorme team van Panasonic brengt volgens de website Cleantechnica alle apparatuur mee die nodig is om batterijcellen te maken. De helft van het vloeroppervlak van de fabriek wordt daarmee ingeruimd. De andere helft is gereserveerd om de modules voor in de auto’s te maken en assembleren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Reuters, Cleantechnica

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit