Mercedes krijgt vinger in pap Nederlandse stekkerauto’s

mercedes c350

11-06-2015 09:17 | Door: Erik Verheggen

In mei van dit jaar werden bijna 2.000 nieuwe elektrische of hybride auto’s verkocht. Mercedes sluipt de toplijstjes van Bovag en Rai Vereniging binnen met zijn C 350 plug-in hybride.

Dat meldt het blog EV Sales. In de laatste cijfers van de koepelorganisaties staat de Volkswagen Golf GTE bovenaan met 496 verkochte auto’s. In het jaar tot nu toe staat de E-Golf ook bovenaan, met 2.441 nieuwe auto’s die de showroom uitreden.

Daarmee lost Volkswagen de Mitsubishi Outlander PHEV weer af. De Japanse autofabrikant mocht zich in maart en april tot best verkochte auto met elektrische aandrijving kronen, maar kwam in mei niet verder dan 356 verkopen. 

Naast die twee vertrouwde spelers, heeft Mercedes zich ook in de top van de verkooplijstjes weten te nestelen. Met de nieuwe C350e, die in aanmerking komt voor 7 procent bijtelling, lijkt het Duitse merk een ijzer in het vuur te hebben. Mercedes komt uit op plaats vier, met 230 verkopen. De Audi A3 e-tron en Volvo V60 Plug-in competeren de top 5 met 253 en 224 verkochte auto’s. De eerste volledig elektrische auto in de lijst is de Tesla Model S, met in mei 129 verkochte bolides.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: EV Sales | Foto: Daimler

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit