Start-up haalt $ 7,5 mln op en geeft gratis stroom weg

12-06-2015 09:52 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up Volta Industries heeft $ 7,5 mln opgehaald en gaat haar netwerk van gratis laadstations voor elektrische auto’s uitbreiden tot 400 locaties.

Volta Industries werkt samen met adverteerders om laadpalen neer te zetten op populaire locaties. Eindgebruikers met elektrische auto’s hoeven niet te betalen voor de afgenomen stroom, die krijgen zij van de adverteerders.

Het bedrijf uit Honolulu heeft recent € 4,5 mln aan durfkapitaal en een lening van € 3 mln verkregen om haar netwerk uit te breiden tot 400 gesponsorde laadpalen. Momenteel heeft het bedrijf 110 laadpunten in San Francisco, Los Angeles, San Diego, Phoenix and Honolulu.

Onder andere SolarCity, WholeFoods, Nissan, Sungevity en het autodeelprogramma van BMW hebben producten en diensten via Volta Industries aan de man gebracht. De adverteerders betalen een tarief dat afhankelijk is van de locatie van de laadpaal. De meeste laders van Volta staan bij winkelcentra of supermarkten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Volta Industries, Forbes

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit