Is dit de duurzaamste politieserie ooit?

16-06-2015 19:29 | Door: Thijs ten Brinck

De nieuwe dramaserie The Interceptor van de BBC heeft de maximale drie sterren gekregen in de Albert+ rating voor duurzaamheid op TV en filmsets.

Acteurs en medewerkers van de achtdelige dramaserie hebben samen gewerkt aan een serie met zo min mogelijk impact op het milieu. Catering is duurzaam ingekocht, afval zoveel mogelijk gerecycled en transport achter de schermen verliep uitsluitend met elektrische auto’s.

“Niets dat we gedaan hebben is rocket science”, zegt producent Howard Ella op de website Edie. “Het is gewoon een kwestie van het omarmen van nieuwe gewoontes binnen deze industrie.”

Albert+

Dankzij de maatregelen bespaarde de crew tijdens de opnames ruim € 13.500 aan brandstof en kilometerheffingen. Ook op elektriciteit werd bespaard, dankzij efficiënte lampen in de studio. Het decor is gemaakt uit duurzame materialen en 92 procent van de reststoffen die van de set kwamen is gerecycled.

De Albert+ ranking is een initiatief van de BBC en wordt gemonitord door de nationale film- en televisie-organisatie BAFTA. Ook de commerciële Britse zender Sky doet met enkele series mee aan het initiatief. Documentairemaker Ros Kemp heeft in het vierde seizoen van zijn serie Extreme World de aan reizen verbonden milieu-impact met 20 procent verlaagd. Dat was goed voor twee Albert+ sterren.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Bafta, Edie

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit