Markt elektrische laadpunten groeit tot 1 miljard

Markt elektrische laadpunten groeit tot 1 miljard

31-10-2012 14:56 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2020 is de markt voor elektrische oplaadpunten goed voor bijna €1 mrd.

Tankstations voor conventionele auto’s zijn overal, maar wie zijn elektrische auto van nieuwe energie wil voorzien moet even zoeken. Een nieuw rapport van onderzoeksbureau Lux, “Charging Ahead: Finding Reality in the Electric Vehicle Supply Equipment Market,” beweert dat de markt voor elektrische oplaadpunten eerst een vlucht neemt en dat de markt voor elektrische auto’s dan vanzelf volgt. 

Europa en China aan kop

In 2020 zal Europa leiden met ruim 475.000 oplaadpunten, terwijl China na een moeizame start volgt met 277.000 palen. In het land van de langste muur ter wereld wordt tegen die tijd ruim 23 procent van de totale hoeveelheid elektriciteit voor elektrische auto’s geconsumeerd. Het meest van alle landen. Deze ontwikkeling levert nutsbedrijven ruim €120 mln op aan omzet.

Lux voorspelt verder dat autobedrijven Ford, Daimler, BMW en Nissan het best gepositioneerd zijn. Zij zijn het nauwst betrokken bij de ontwikkeling van oplaadinfrastructuren en opkomende bedrijven. Zo investeert BMW in Coulomb Energy, een jong bedrijf dat oplaadpalen over de hele wereld bouwt.

Meer oplaadpalen

Eerder al liet bouwer van elektrische auto’s Tesla weten dat het op strategische plekken in de Verenigde Staten gratis oplaadpunten gaat bouwen voor zijn klanten.(Een leven lang gratis tanken bij Tesla)

In Nederland staan zo’n 6000 oplaadpunten. ANWB levert op dit moment al wegenwachtservice aan elektrische auto’s en bouwt oplaadpalen door het hele land. (ANWB gelooft in elektrisch rijden)

Bron: Environmentalleader

Foto: Terry Presley

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit