Luxe wagens met ultralichte velgen van koolstofvezel

wielen

29-06-2015 09:35 | Door: Thijs ten Brinck

Het Duitse industrieconcern ThyssenKrupp werkt samen met Maxion Wheels aan extreem lichte velgen van koolstofvezel en aluminium. De hybride wielen verhogen de prestaties van auto’s en besparen brandstof.

Het Amerikaanse concern Maxion Wheels is de grootste velgenfabrikant ter wereld. Het concern levert velgen voor auto’s, trucks en treinen. Samen met de carbonvezeldivisie van ThyssenKrupp ontwikkelt het bedrijf een nieuw type ultra-lichtgewicht wielen. Zelfs vergeleken met gewone aluminium varianten zijn de nieuwe velgen tot 40 procent lichter.

In samenwerking met het Duitse Volkswagen zijn de eerste prototypen getest. Volgens Maxion Wheels en ThyssenKrupp verbeteren de wielen het comfort en de wegligging van de auto’s en besparen brandstof. 

“Met deze carbonfiber-aluminium wielen bieden we fabrikanten van luxe SUVs en sportwagens een kans zich te onderscheiden met technologie”, zegt Jens Werner, directeur van ThyssenKrupp Carbon Components.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ThyssenKrupp | Foto: Axion23, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit