Nissan, Toyota en Honda steken $ 50 mln in waterstofstations

Waterstof

03-07-2015 09:58 | Door: Thijs ten Brinck

De Japanse autobouwers Nissan, Toyota en Honda maken zich samen sterk voor een waterstofinfrastructuur in eigen land. Tijdens de Olympische Spelen in 2020 wil Japan de mogelijkheden laten zien.

De concurrerende autofabrikanten Nissan, Toyota en Honda slaan de handen ineen. De concerns hebben afgesproken de bouw van honderden waterstoftankstations in thuisland Japan te ondersteunen.

Het land telt 23 publieke waterstofpompen, maar de financiering verloopt moeizaam. De autobouwers gaan ondernemers helpen die een waterstoftankstation willen openen. Per station stellen ze per jaar $ 90.000 beschikbaar voor de bouw en het onderhoud.

Olympische Spelen

De toezegging van de drie fabrikanten heeft een totale waarde van $ 40 mln tot $ 50 mln. Nissan, Toyota en Honda hopen samen met de Japanse regering versneld een rendabele waterstofeconomie op te zetten.

Japan organiseert in 2020 de Olympische Spelen. Het land wil het sportevenement in en rond Tokyo zo duurzaam mogelijk maken. Waterstof speelt in die aanpak een belangrijke rol. Het Olympisch dorp in Tokyo draait hoofdzakelijk op waterstof en hernieuwbare energie.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: CNBC, Phys.org | Foto: Joseph Brent, via Flickr Creative Commons (Cropped by Druuzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit