Werknemers Cofely verantwoord en duurzaam onderweg

Cofely

07-07-2015 07:32 | Door: Thijs ten Brinck

Technisch dienstverlener Cofely heeft samen met zijn personeel aantoonbare verbeteringen doorgevoerdop het vlak van mobiliteit . Het bedrijf ontvangt het MVO-keurmerk ‘Veilig en Duurzaam op weg’.

De ruim 2.600 zakelijke rijders in dienst van Cofely zijn eind 2014 gestart met het e-driver trainingsprogramma. Dit programma is gericht op het stimuleren van veilig en brandstofzuinig rijgedrag.

“Ondanks dat het programma net voor de kerstvakantie gestart is, voldeed Cofely al na 3 maanden aan de eisen van Keurmerk niveau 1. Na 6 maanden is Cofely al klaar met het realiseren van de eisen van Keurmerk niveau 2”, zegt Han Blokland, CEO van Cofely. “Dat is een uitzonderlijk resultaat, aangezien dit keurmerk in het algemeen pas behaald wordt na twaalf maanden deelname.”

Cofely wil dit jaar de CO2-uitstoot met 15 procent reduceren, ten opzichte van 2009. Ook de autokilometers van het personeel hebben in die doelstelling een aandeel. Blokland: “In korte tijd hebben we dankzij dit programma kunnen bijdragen aan een brandstofbesparing van 2,4 procent en een reductie van de CO2-uitstoot van 128 ton.”

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Cofely | Foto: Cofely

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit