Schiphol heeft grootste oplaadlocatie elektrische bussen

bus schiphol

07-07-2015 09:06 | Door: Erik Verheggen

De luchthaven Schiphol nam vorige maand 35 elektrische bussen in gebruik. Iedere bus heeft een eigen oplaadpaal. Daarmee heeft Schiphol de grootste oplaadlocatie voor elektrische bussen van Europa.

Schiphol gebruikt de elektrische bussen voor vervoer van reizigers tussen vliegtuig en gate. De stroom komt van de eigen zonnepanelen van Schiphol.

“Schiphol wil een van de duurzaamste luchthavens ter wereld zijn. Bij alles wat we doen proberen we schoner, slimmer, zuiniger en socialer te handelen”, zegt Jos Nijhuis, CEO en president-directeur Schiphol Group. “Dat de bussen worden opgeladen door de eigen zonnepanelen, is helemaal fantastisch.”

Kleinere accu

De bussen zijn speciaal ontworpen voor de luchthaven. Ze bieden meer zitruimte en comfort en extra plaats voor bagage. Dat kan doordat de bussen een kleinere accu hebben, toegespitst op de beperkte afstanden die de bussen rijden op Schiphol.

Schiphol heeft naast laadfaciliteiten voor bussen ook een infrastructuur voor de vele elektrische Tesla-taxi's die de luchthaven als thuisbasis hebben. Door de inzet van een slim laadsysteem kunnen elektrische taxi’s voor Schiphol dertig procent sneller laden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Schiphol | Foto: Schiphol

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit