BMW i en Sungevity: klantprofielen komen overeen

BMW i3

07-07-2015 10:11 | Door: Erik Verheggen

Elektrisch rijden en zelf zonnestroom opwekken vormen volgens BMW i en Sungevity een logische combinatie. Zij testen daarom in Nederland een nieuwe samenwerking.

De bedrijven constateren dat de klantprofielen van BMW i en zonnepanelenbedrijf Sungevity sterke overeenkomsten vertonen. Mensen die elektrisch rijden, staan open voor zonne-energie. Omgekeerd staan eigenaren van zonnepanelen welwillend tegenover elektrisch rijden.

Daarom gaan BMW i en Sungevity een partnership aan, waarbij Nederlandse BMW i3-rijders een online en aantrekkelijk aanbod wordt gedaan voor de installatie van zonnepanelen. Andersom wordt de Sungevity Solar-community een online aanbod gedaan voor de aanschaf van een nieuwe BMW i3.

Communities

Nog een belangrijke overeenkomst is volgens BMW i en Sungevity dat beide partijen zich op communities richten. BMW i zet in op autodelen, terwijl Sungevity ambassadeurs ondersteunt die hun buurt mee willen krijgen bij de overstap naar zonnestroom. Een samenwerking rond deze gemeenschappen is daarom een logische stap, melden de beide bedrijven.

Een autorit op zonnestroom kost volgens Sungevity ongeveer € 0,01 per kilometer, terwijl de equivalente hoeveelheid benzine elke kilometer € 0,12 cent zou kosten. Wie zelf zonnestroom opwekt, is 30 tot 50 procent goedkoper uit dan wie gewoon de stekker in het stopcontact steekt. Tien tot vijftien zonnepanelen leveren voldoende energie om een BMW i3 jaarlijks 20.000 kilometer te laten rijden. Dankzij de lange levensduur van zonnepanelen kan een systeem ruim 450.000 schone kilometers opwekken.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Sungevity | foto: BMW

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit