BMW toont i8 en 5-serie met brandstofcel

BMW i8

07-07-2015 12:19 | Door: Erik Verheggen

BMW werkt al jaren aan duurzame waterstoftechnologie, onder meer samen met Toyota. Naar nu blijkt doet de Duitse autobouwer al sinds 2012 proeven met een i8 op waterstof.

De waterstofplannen van BMW zijn geen geheim. Het bedrijf toonde de afgelopen jaren al vaker prototypes, meestal op basis van de 7-serie. Persbureau Bloomberg meldt dat BMW in 2020 een waterstofauto in zijn gamma wil opnemen. De eerste stap is een proef op de openbare weg, die deze maand moet starten.

bmw 5-serie

BMW werkt voor zijn waterstoftechnologie samen met Toyota. De Japanse fabrikant heeft veel ervaring met waterstof en brandstofcellen. De Toyota Mirai is inmiddels verkrigbaar. BMW toonde vorige week een prototype Gran-Turismo uit de 5-serie, die gebruik maakt van de gezamelijk ontwikkelde technologie.

i8

Op de bijeenkomst in de Franse plaats Miramas onthulde het bedrijf bovendien een ongewoon uitziende i8 op waterstof. In tegenstelling tot de normaal verkrijgbare hybride heeft de i8 op waterstof geen benzinemotor. In plaats daarvan levert een brandstofcel stroom aan de 231 paardenkracht sterke elektromotor.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Bloomberg, BMW | Foto: BMW

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit