€ 1,4 mln voor duurzamere Waterbus

waterbus

10-07-2015 09:52 | Door: Erik Verheggen

De Zuid-Hollandse Waterbussen krijgen nieuwe, veel schonere motoren. De provincie en de Drechtsteden steken € 1,4 mln in het project.

De exploitant van de Waterbus, Aquabus, voorziet zes bestaande waterbusboten van nieuwe motoren. Die hebben behandelingstechnieken, zoals roetfilters, waarbij de uitstoot van fijnstof met minimaal 90 procent en stikstofoxiden met minimaal 80 procent wordt gereduceerd. 

Deze zomer wordt het eerste schip omgebouwd. De overige Waterbussen volgen in 2016. Door de geleidelijke ombouw hebben de werkzaamheden geen invloed op de dienstregeling.

Openbaar vervoer

“Gebruik van openbaar vervoer is op zichzelf al duurzaam", zegt gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland. "Na aanpassing van de Waterbus-vloot is het helemaal een duurzame keuze. Deze investering versterkt de functie van het openbaar vervoer en levert een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit.”

De provincie heeft in totaal € 3,6 mln gereserveerd voor maatregelen die via het personen- en goederenvervoer de luchtkwaliteit verbeteren. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Provincie Zuid-Holland, RTV Rijnmond | Foto: bertknot, Creative Commons (Cropped by DuurzamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit