Airbus als eerste Het Kanaal over met elektrisch vliegtuig

Airbus

10-07-2015 15:57 | Door: Erik Verheggen

Airbus claimt een duurzame mijlpaal met de eerste elektrische vlucht over het Kanaal. Het E-Fan-vliegtuig kan een uur elektrisch vliegen, en dat was net genoeg.

Met de symbolische vlucht wil Airbus in de voetsporen treden van luchtvaartpionier Louis Bleriot, die in 1909 de eerste was die Het Kanaal over wist te steken. Dit keer was het de 57-jarige Fransman Didier Esteyne, die ook heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het elektrische toestel van Airbus, de E-Fan.

Het bedrijf onthulde zijn nieuwste elektrische tweezitter E-Fan 2.0 vorige maand tijdens de vliegshow in Parijs. Airbus heeft grote plannen met duurzame, elektrische luchtvaart. Tot nu toe staat de actieradius commerciële elektrische luchtvaart in de weg. Met 120 lithium-ion batterijen aan boord kan de E-Fan net een uurtje vliegen. Genoeg voor de 33 kilometer lange en 40 minuten durende vlucht van Kent naar Calais.

Airbus werkt naast volledig elektrische vliegtuigen ook aan hybride toestellen en vliegtuigen met een brandstofcel aan boord.

airbus

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Airbus | Foto: Airbus

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit