Honderden duurzame elektrische bussen voor Londen

bus in londen

16-07-2015 09:42 | Door: Erik Verheggen

Londen trekt honderden miljoenen uit voor duurzame mobiliteit. Na de eerste elektrische dubbeldekker, neemt de Britse metropool dit najaar 51 elektrische bussen in gebruik. In 2020 zijn dat er 300.

De Britse hoofdstad heeft twee buslijnen gegund aan het bedrijf Go Ahead, dat nu op zoek moet naar een leverancier voor de elektrische bussen. In Londen moeten in 2020 alle enkeldeks bussen emissievrij zijn. Dat kan batterij-aangedreven zijn of op waterstof. Alle 3.000 dubbeldekkers die de stad doorkruisen krijgen een hybride aandrijving.

De elektrische bussen op de lijnen 507 en 521 leveren een CO2-reductie op van 408 ton CO2 per jaar. Ook stoten ze 10 ton minder NOx uit dan conventionele bussen.

£ 700 mln

Londen trekt £ 700 mln uit voor elektrificering van het openbaar vervoer. In de stad zijn al een hand vol elektrische bussen in gebruik. Sinds 2013 rijden er al twee bussen van de Chinese fabrikant BYD rond in de stad. Eerder deze week kwamen daar twee Spaanse bussen van Irizar bij.

De Londense Burgemeester Boris Johnson presenteerde begin deze maand bovendien ’s werelds eerste elektrische dubbeldekkerbus.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Transport for London | Foto: Copyright Transport for London

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit