LinkedIn krijgt rollende laadpaal voor grote parkeerplaats

20-07-2015 07:53 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse start-up FreeWire test samen met het Duitse techconcern Siemens een mobiele snellaadoplossing. Het concept is vooral geschikt voor bedrijven met een snel groeiend elektrisch wagenpark.

De Mobi Charger is een grote accu op wielen. Met de verrijdbare snellader van FreeWire en Siemens hoeven de bestuurders van een elektrische auto niet meer op zoek naar een parkeerplaats met een vrije laadpaal.

Freewire

Werknemers parkeren in plaats daarvan gewoon op de eerste de beste vrije normale parkeerplek. De Mobi Charger komt gedurende de dag naar die parkeerplaats toe. Een wagenparkwerknemer koppelt de laadpaal vervolgens aan de auto.

Het karretje zit vol met oude accu’s uit elektrische auto’s, die in het laadconcept een tweede leven krijgen. De totale opslagcapaciteit van het concept is met 48 kilowattuur genoeg om per dag gemiddeld vijf elektrische auto’s bij te laden. De Mobi Charger zelf laadt op als de stroom het goedkoopst is.

Leaselaadpalen

FreeWire en Siemens gaan op het terrein van LinkedIn, in het Amerikaanse Mountain View, drie maanden testen met het concept. Honderden werknemers van LinkedIn rijden al elektrisch.

De Mobi Charger is vooral een uitkomst voor bedrijven die werken op gehuurde grond. Aanleggen van een uitgebreide laadinfrastructuur vergt veel graafwerk. Zeker voor snellaadstations moeten er zware kabels en vertakkingen van het hoofdelektriciteitsnet aangelegd worden.

Siemens en FreeWire willen de mobiele laadoplossing zelf ook via leaseconstructies aanbieden. Uitbreiden, maar ook inkrimpen, van een elektrisch wagenpark wordt daarmee voor bedrijven veel eenvoudiger.

Bekijk een filmpje over de Mobi Charger:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Siemens | Foto: Siemens, mariordo59, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit